Tiistaina oli ensimmäistä kertaa BH/tottis-treenit hallilla. Kun tultiin hallille, oli Moona ihan sekaisin. Puhisi ja räyhäsi, vetäjä kysyikin, että onkos Moonasta tullut agressiivinen. Selitin, että ihan normaali Moona se on ollut ainakin eilen tokossa ja samana päivänä agilityssä. Ei siis mitenkään mielivaltaisesti muille rähjää. Vastaa kyllä ja saattaa yrittää haastaa tuijottelemalla jos ei ole käskyn alla, mutta kuitenkin ihan hallinnassa ja uskoo jos kiellän, ja jos joku koira pääsee lähelle niin ei siitä välitä. Eihän Moona mikään vieraiden koirien ystävä ole, mutta sietää niitä kuitenkin, eikä huomio treenatessa mitenkään. Tajusin että Moona kiihtyi yhdestä snautserista, joka on treenannut hakua joskus meidän kanssa. Silloinkin Moona rähjäsi sille, ja haastoi tuijottamalla heti tilaisuuden tullen. Ei vaan voi jostain kumman syystä sietää tätä koiraa. Moona rauhoittui nyt kuitenkin nopeasti, kun sai muuta tekemistä.

Meidän vuoro oli treenata ensin. Aloitettiin pienellä seuruu pätkällä, ja käännöksistä saatiin korrektit, mutta ei heti ensimmäsellä yrittämällä. Seuraaminen oli kuulemma hyvää, mutta alussa sen pitäisi tulla heti paremmin mukaan. Sitä olenkin nyt vahvistanut paljon, mutta ongelma ei ole näköjään kokonaan kadonnut. Läksyksi tuli vahvistaa enemmän kontaktia, kun seistään seuraamisen alussa paikalla. Harjoiteltiin näitä sillä tavalla, että Moona oli perusasennossa ja annoin seuraamis käskyn. Ohjaaja teki pientä häiriötä, ja jos Moonan kontakti herpaantui, niin sanoin korjaamis merkin, ja kun korjasi niin naksu. Ja myös naksu jos piti kontaktin oikein. Tämä tulikin kotiläksyksi. Tehtiin myös liikkeestä istumista, ja se ei ihan menannut onnistua. Ihan mun moka, kun olen jättänyt sitä treenaamatta ja tehnyt vain maahanmenoja ja seisomisia. Niitä se sitten yrittikin aina välissä tarjota, mutta kyllä se myös istuikin. Ens kerralla katsotaan istumista myös, ja nyt olenkin tehnyt myös sitä. Jäävät on onnistunut kaikki ihan hyvin.

Sitten vaihtui osat, ja oli medän vuoro menää paikkamakuuseen. Moona jäi hyvin, ja vaikutti tosi rauhalliselta maatessaan. Oli laittanut pään maahan ja näytti oikein kiltiltä ja kuuliaiselta. Mutta sitten yht äkkisesti ilman minkäänlaisia varoitusmerkkejä se lähti täysillä juoksemaan kohti minua. Olin ihan suu auki, että mitä ihmettä. Moona ei ole lähtenyt paikkamakuusta alkusyksyn jälkeen kertaakaan, paitsi kerran tuli mun luo turvaan kun viereinen koira meinas käydä päälle. Ei se nyt sitten mun luo tullutkaan, vaan jatkoi ohi haastamaan riitaa sen snautsenin kanssa, joka nyt sei seisoskeli omistajineen mun takana. Moonalla oli onneksi hihna jäänyt päälle, joten sain sen napattua pois nopeasti. Kyllä hävetti, myös Moonaa, joka ilemeisesti ymmärsi, että teki jotain väärin kun mielisteli niin paljon. Suorastaan ihan kamalaa! Luulin että sen paikka makuu on tosi varma, ja kyllähän se yleensä pysyy paikallaan jos jonkinmoisessa hälinässä, eikä edes häiriinny jos joku leikkii koiransa kanssa lähettyvillä. Suorastaan kummallista, toivottavasti näin ei enää ikinä käy.  Olin minäkin aika tyhmä, kun en tajunnut että se snautseri oli suoraan moonan edessä. Luultavasti se oli katsellut muutenvain Moonan suuntaan, ja moona oli sitten tulkinnut sen haasteeksi.

Lopputreenin Moona olikin sitten tosi rento, vaikka mun piti laittaa se seinään kiinni sen ajaksi kun menin henkilöryhmään toiselle koiralle, se vaan köllötteli maassa rauhallisesti, eikä yrittänytkään komentaa niinkuin yleensä. Ihmetyyppi.

Eilen oltiin Emman ja Vickanin kanssa tokoilemassa Nummelassa. Aloitettiin seuraamisella, ja ruutua tehtiin myös. Ja jäävitkin taisi onnistua tosi kivasti. Paikkamakuussa palkkasin aika usein rauhallisuudesta. Pää pyöri välillä kun ihmisiä käveli ohi. Samoin seuraamisessa häiritsivät ohi kävelevät ihmiset, pakko oli aina kurkata kuka kävelee ja missä. Pitäis enemmän treenata sellaisilla paikoilla, missä ihmisiä kävelee ohi. Videolta näkyy hyvin kontaktin tipahteleminen kun tulee häiriötä. Jos treenailee oikein ruuhkaisella paikalla, niin silloin Moonalla ei ole tarvetta tarkkailla muita, koska niitä nyt vaan kulkee jokapuolella. Mutta tuolla oli vaikeaa, kun ensin ei ollut ketään, mutta sitten kulkikin ihmisiä ohi. Jossain kohtaa videolla näyttää myös, että Moona jättäisi pa tekemättä, mutta se vain odottaa palkkaa kun olin naksauttanut jostain. Itse kävelen myös jotenkin töksähtelevästi, mutta ne vasemmalle käännökset eivät olekaan niin pahoja kuin luulin.