Sain vihdoin aikaiseksi miettiä meidän tämän vuoden tavoitteet. Treenattavia lajeja on nyt 4, ja myöhemmin yritän suunnitellla jonkinmoista jaksottamista tulevalle vuodelle. Hakua ei Moona enää treenaa kuin korkeintaan joskus ihan huvin vuoksi, ja koiratanssissa keskitytään freestyleen, viilataan pilkkua mieluummin tokossa eikä positioiden kanssa ;)

Agility
-Esteosaaminen parennaksi, treenataan kuntoon kaikki mahdollinen ja mahdoton.
-Kisataan paljon, ja tavoite on saada nyt sm- ja karsintanollat kasaan. 4 nollaa sis. tuplan puuttuu.
-Vouhkaaminen kentän laidalla kuriin, ja samoin komentamis haukku.
-Kisoissa mennään täysillä, ja tavoitellaan sujuvaa menemistä. Nollia tulee jos on tullakseen.

TOKO
-TVA
-Kisarutiinia sekä ohjaajalle että koiralle. Eli kisataan useampi kisa, ja muistetaan treenata myös koemaisesti.
-Pidetään hauskaa treeneissä, ja yritän miettiä vaihtelevuutta ja uusia ideoita treenaamiseen.
- Haukahtelu pois treenatessa.

Koiratanssi
-HTM:ssa vika kuma avoimesta. Muokataan vanha ohjelma paremmaksi.
-Freestylessa kuma alokkaasta, ja kaksi kumaa avoimesta. Mennään vanhalla ohjelmalla, ja mietin mahdollisesti jo ideoita voittajan ohjelmaan.
- Treenataan enemmän koiratanssia, juuri ennen kisoja treenaamalla ei pitkälle pötkitä.

Paimennus
-Tärkein tavoite on mulle oppia lisää lajista. Eli rohkeasti sitten Moonan kera treenailemaan paimenkoiran työstämistä, kun kevät koittaa.
-Jos pääsen jyvälle ja Moona kehittyy, niin ehkä mahdollisesti sitä voisi loppukesästä ajatella kokeita.

Sellaisia tavoitteita. Ja lisäksi toivon näyttelystä vähintään H:ta, ja jo tässä kuussa sitä yritetään.

Tokoa ja aksaa ollaan treenattu nyt ihan urakalla. Next Level leiri oli, ja läksyjä kertyi vino pino. Suurin osa helposti treenattavissa kuntoon, osa vähän haastavampia juttuja. Lauantaina meillä on tokossa koe, ja koska alkuun näytti ettei sinne päästä, niin päätin alle viikkoa ennen koetta vaihtaa noutojen luovutuksen sivulle, ja ekan treenin jälkeen selvisikin että kokeeseen päästään. Onneksi se luovutus asennon vaihto sujuikin paljon helpommin kuin luulin, ja nyt se ei ole meinannutkaan tuoda eteen, jee. Tää ratkaisi kerta heitolla monta ongelmaa, kosketusvirheen, maaman lättäsyn mun mahaan irrotuksen jälkeen, ja vinoon tulemisen. Vinoon se alkoi tulla sitten kun sain etäisyyttä luovutukseen. Huhhuh. Toko on nyt mennyt silleen tasaisen hyvin / huonosti, ja jos ei onnistuta kokeessa ollenkaan, niin ongelma on varmaan sitten kisakestävyydessa tms. Koemaisesti pitäisi treenata ehdottomasti paljon enemmän kuin ollaan nyt treenattu. Noh, mut katsellaan miten käy.