Ei ole ehtinyt paljoa päivitellä blogia, kun koko ajan pitäisi olla jossain menossa. Eipä sitä enää muista mitä ollaan tehty, mutta ainakin käytiin mökillä juhannuksena. Moona sai hurjat 4 päivää lomaa kaikesta treenaamisesta, ja se mökkihöperöityi kamalaksi jokapaikan riekkujaksi ja autojen haukkujaksi. Ei ole kyllä koskaan ollut niin väsynyt kuin mökkireissun jälkeen.


Tokoa ollaan treenattu melko useasti, ja ehdottomasti suurin osa treeneistä on mennyt hyvin fiiliksin, ja se on oppinut uutta. Muutama huonokin treeni on ollut, tai ei välttämättä huono, mutta kuumassa jaksaa tehdä täysillä vain n 15min, ja eilen aloitti heti puoliteholla, vaikka tekikin teknisesti oikein. Ihmeellistä vaihtelua kyllä, mutta onneksi valtaosan treeneistä se on hyvä kuitenkin, ja yritetään välttää pahimpia kuumuuksia. Niin ja jos sää on viileä, niin Moona käy sitten vaihtoehtoisesti kuumana, kun treenit on keskittyneet vauhtiin ja vireeseen lähinnä kuumien ilmojen takia. EVL liikkeet ei ole lähellekään kasassa, ja aika vain hupenee. Jos se on keskeneräinen, en halua viedä sitä kokeeseen, varsinkaan jos on mahdollisuus kuumuudesta. Jos se ei osaa ihan täydellisesti ja on kuuma, niin ei tule kyllä mitään muuta kuin paha mieli. :(

Hakuiltu ollaan vissiin vain pari kertaa nyt. Sunnuntaina oltiin hi-han treeneissä vierailemassa. Ensin etukulmassa umppari, josta irtorulla ilmaisu. Ekaa kertaa metsässä ilmaisi umpparista, oli ottanut rullan nopeasti, mutta sitten pyörinyt piilon ympärillä vielä muutaman kierroksen ennen rullan tuomista. Toinen etukulma löytö kinntorulla ilmaisulla, oli hetken miettinyt mitä piti tehdä, ja sitten napannut itse rullan. Ei edennyt rullaa tuodessa ja jouduin huutelemaan että löytää mut. keskilinjalla oli kyllä paljon ihmisiä vähän matkan päässä takana. Kolmas tyhjä, lähti vähän vinoon, kääntyi oikein josta kehuin. Tuli takaisin jonkun ajan päästä kun huutelin, ja kehuin sitä. Neljäs ääniavulla suorapalkka, ja kaikki tulivat mukaan piilolle rapsuttelemaan ja syöttelemään Moonaa, ja palloakin potkittiin. Moonalla oli kivaa!

NIIN, ja ollaan myös käyty PAIMENTAMASSA! :) Olen aina haaveillut paimentamisen harrastamisesta, ja jo pitkään olen halunnut nähdä paimenkoiran työssään. Ompa kyllä just niin hienon näköistä kuin kuvittelinkin, kun osaavat koirat menee pillin säestyksellä. Ollaan nyt alkeiskurssilla Moonan kanssa, ja neljä kertaa takana. Paimen ihmisten salakieli alkaa valjeta hieman, ja mitä käskyjä käytetään ja mitä ne tarkoittavat koiralle. Tuntuu että nyt ollaan raapaistu vasta pintaa, joten koko loppu kesälle on paimennuksia varattuna vähintään kerta viikkoon, ja yksi leirikin! Niin ja mitens se Moona on mennyt.. Alkuun en ymmärtänyt oikein sitäkään, tai no toki jotain. Moona tykästyi heti hommaan, ja on kerta kerralta innokkaampi. Pyöröaitauksessa ollaan oltu useasti, ja itseasiassa ekalla kerralla siellä meni parhaiten, kun Moona ei ollut vielä niin syttynyt, ehkä, näin ymmärsin. Silloin se juoksi aika kovaa lampaita ympäri, mutta nyt kun tuijotus tulee esiin kerta kerralta enemmän, niin pyöriessä Moonan pää kääntyy lampaisiin, eikä mene ympyrän kehän suuntaisesta, niinkuin pitäisi. Sitten lampaat onkin ihan sumpussa mun ympärillä ja Moona tulee lähemmäs ja lähemmäs. Oikea suunta on myös paljon vaikeampi, mutta kyllä sen sinnekin saa lähtemään. Niitä elukoita olis niin kovin mukavaa tuijottaa herkeämättä, Moonalla tuntuu olevan kovin voimakas silmä. Ajamiseen on alkanut löytymään malttia, ja se lähtee maasta jo ensimmäisen askeleen hyvin hipsien, eikä singahtele. Vielä on liinassa ajoissa, että voi tarvittaessa pysäyttää sen jos ei tottele down käskyä. Eilen oli nurkkatreeniä, ja kerran lambit pääsi karkuun, ja koska Moona oli vapaana yritti se tuoda lampaat takaisin.. Yritykseksihän se jäi, kun ei se vielä osaa itse hahmottaa tilannetta. Sain lampaat kuitenkin jotenkin napattua, ja Moonan maahan sopivan kauas lampaista. Jännää jännää, mutta Moona on kyllä toistaiseksi tosi kiltti lampailla. Katsotaan nyt mitä tästä tulee, eiköhän kuitenkin jotain. Nyt pähkäillään miten saada ne silmät irti lampaista "flänkeillä".

Aksajalkaa vipattaa kovasti, haluaa jo kunnolla juoksemaan Moonan kera! Torstaina lähdetään onneksi SBCAK-leirille, ja lajina on aksa. Suoriltaan tauolta siis sinne, Moonalla on nyt juoksu, joten seuran kentälle ei voi mennä. Ehkä kokeillaan pihalla parit kontaktit vielä.

Nakun kanssa ollaan tehty jotain, ja saatiin myös ulkopuolista koulutusta kun Nina Frantsi otti meidät oppiinsa. Ihan uutena juttuna tuli ponnistuspaikan merkkaus valssissa. Nakua en olekaan saanut ennen kääntymään ennakoivaan valssiin, mutta nyt sain. Muutenkin pitää huomioida ohjauksen ajoitus, kun Naku laukkaa niin paljon pidempää askelta. Naku osasi yllättävän hyvin, ja oli tosi hyvä treeni. Sain hyvät ohjeet myös ylösmenokontaktin opetukseen. Nyt pitäs vaan treenata kaikenlaista! Oikeastaan ihan loputtomasti on treenattavaa.