Hui mikä päivittely tauko! Kaikkea on kyllä tapahtunut tässä välillä, mistäpä sitä aloittaisi edes..

Moona pääsi tekemään ensimmäistä kertaa alokasluokan ihan koemaisesti hallissa (ehkä 3 viikkoa sitten), ja se meni oikein hienosti. Huomautettavaa ainoastaan perusasennoissa seuraamisessa, sillä se ei ollenkaan malttanut istua paikallaan, vaan vänkyrteli ihmeellisesti ja myös käännöksissä yliyritti. Vire oli tosi kiva, alussa vähän höslä varsinkin siinä ekassa seuruussa, mutta tasaantui loppua kohden ja keskittyi hienosti. Liikkeiden välit meni hienosti, eikä yrittänyt sooloilla mitään omaa. Reagoi hyvin myös kehuihin liikkeiden jälkeen. Ihan mahti Moona :)

Sitten minä karkasin Intiaan, ja Rasmu ja Moo pääsivät hoitoon. Rasmu oli isänsä kaverina vuorollaan, eikä olisi halunnut edes kotiin sieltä tulla. Moo pääsi Emmalle riehuttamaan shelttiäisiä ja paimentamaan pupua. Alku oli mennyt hyvin, kun Moolla oli valeraskaus ja siten se oli rauhallisempi, mutta parannuttuaan se oli ollut oma villi itsensä.. Täytyy sanoa, että loma koira jutuista teki kyllä hyvää.. Kuvassa ihana Intian kulkuri, siellä ne vaan nukui vilinän keskellä autuaana. Ei niiden elämä kyllä helppoa ollut, Tach mahalilla näin kun vartia potkaisi pentu koiraa, ja penne vaan jäi raasuna itkemään siihen viereen kun sattui :(                                                                                      

Noudossa ilmeni taas mälväämistä vaikka kuinka on edetty huolellisesti. Aloin ottaa vauhti noutoja, ja palkkaan yllättäen ennen luovutusta aina välillä. Onglema ainakin näyttää korjaantuneen ihan vain tällä. Ei ole aikaa mälvätä jos on kiire.  Ruudussa tuli maanantaina joku ihme vammailu onglema, Moo ei millään uskonut että sinne voi juosta suoraan, vaan yritti aina kiertää oikealta sivulta. Levy jäi pyörimään vaikka menin kuinka lähelle lähettämään. Ihme touhua, kun ruutu on nyt ollut tosi varma ja kiva. Toivottavasti seuraavalla kerralla muistaa vanhan toimintamallin ja ja juoksee ruutuun täysillä ja etu reunasta kiitos! Merkkiä tehtiin eilen, ja se oli taas vuorostaan ihan huippu! Vaikka kuinka kaukaa lähetti, niin se juoksi sinne täysillä ja suu supussa. Asentokin oli vielä ihan suora. Tehtiin myös ekaa kertaa zeta järjestyksessä maahan istu seiso. Pudotin palkan seisomisen jälkeen, että pääsin kiertämään varmasti sen takaa oikealta puolelta, ja Moo meni hienosti. Jäävät on muutenkin aika hyvällä mallilla, eikä se sekoittele niitä juurikaan. Istu on vielä vähän epävarma. Alokasluokan liikkeitä ollaan muutenkin pidetty yllä melkein joka päivä, ja ilmoittauduinkin nyt kokeeseen. Kuukaus aikaa treenata vielä. Ongelmia ei oikeastaan ole missään liikkeessä, paitsi paikkamakuussa menee helposti lonkalle, ja muutenkin heiluttelee korvia rauhattomasti. Paljon siis paikalla oloa, ja kertauksena muita liikkeitä. Ainakin kolme kertaa tehdään vielä kokeenomainen, ja treenataan tulevia ongelmia kuntoon. Jännittää jo nyt miten kokeessa menee, mutta kaiken järjen mukaan pitäisi mennä hyvin. Moona osaa liikkeet varmasti, ja motivaationkin pitäisi kestää ne muutamat alokasluokan liikkeet ilman palkkaa. Jos kentän lähellä ei ole mitään yllättävää häiriötä, niin eiköhän me pärjätä!

Ilmaisuja ollaan päästy treenailemaan useamman kerran, ja ollaan siirretty ne jo metsään lyhyelle matkalle. Moona tekee hyvin, mitä nyt pari kertaa rullan on luovuttanut huolimattomasti. Jos se on pudottanut ennen käskyä, niin olen odottanut vaan tyynesti että se antaa uudelleen sen. Enää ei ole edes yrittänyt karata maalimiehelle ennen liinaan kytkemistä, kerrasta siis oppi, että palkan menettää jos ei tottele.

Agiliitelyt on mennyt kivasti niin Moon kuin Rasmunkin kanssa, ja kummankin kanssa on treenattu paljon. Sunnuntaina kummatkin oli Emman ohjattavina harjoituskoirakkoina meidän koulutusohjaaja kurssilla. Kummatkin meni tosi nätisti Emman kanssa vaikka olinkin vieressä katsomassa. Tiistaina tehtiin leieröinti rataa ja Rasmus pääsi sen kokonaan virheittä!! Hyvä Rasmus, vaikka irtoaminen onkin sille vaikeaa. Kepit meni hienosti kummallakin vaikka juoksin A:n toisella puolella, ja hypyt puomin takana ei ollut kummallekaan ongelma, mitä nyt Moo vähän pudotteli rimoja..

Viime perjantaina oltiin myös Moon kanssa mölleissä ojangossa tehis cupissa. Mentiin möllirata kaksi kertaa, ja tuloksena 10 kummaltakin. Ekalla radalla ohjasin myöhässä takaa kiertoon, ja siitä kielto ja sitten vielä kaupanpäällisiksi rima samalta esteeltä. Toisella radalla taas samassa paikkaa rima, ja sitten kielto putkelle kun lopetin ohjaamisen kesken siinä kohtaa. Fiilis oli hyvä kummallakin radalla, ja Moona hanskassa. Kontaktit turhan hitaat, eli niitä pitäis vähän treenata nopeammaksi. Nyt on muutenkin alkanut tuntua enemmän parityöltä tämä homma, ja osaan jo rytmittää liikkumistani paremmin Moonan mukaan ja ihanaa kun siitä on löytynyt jarrut, niin saan sitä koottua käännöksiin:)