Tänään on neitin synttärit. On siitä tullut sitten niin iso tyttö jo. Kolmeen vuoteen on mahtunut paljon yhteisiä kokemuksia, ja ajan myötä tuota otusta osaa arvostaa aina enemmän ja enemmän. Miten ikinä mulla kävi niin hyvä tuuri, että sieltä joulupaketista kuoriutui juuri tuollainen super kaveri <3

Synttäripäivää vietettiin nuorten koirien toko-ringin koulutuspäivässä. Kouluttajina olis Jessica Svanljung Ja Riitta Jantunen-Korri.
Ekassa setissä tehtiin yksitellen kummankin kouluttajan valvonnassa. Otin käsittelyyt ohjatun noudon, siinä kun on meillä lukuisia ongelmia, ensin häiriintyy liikkurista, sitten tekee vajaan merkin, ja kaarta ei tule kapulaa hakiessa, sitten rouskaisee kerran kapulaa, ja palauttaa vinosti. Siinä olikin sitten luettelemista, ja päätettiin katsoa liikkuroituna kokonainen liike. Katsoi kapuloiden viennin, mutta sitten ottikin huomion taas muhun, merkille jäi mun makuun vajaaksi, mutta ei niin että muut olisivat huomanneet kun eivät mun kriteeriä tienneet. Haki kapulan ihan siististi ilman kaarta, ja palautti suht nätisti. Vain kapula koski muhun, ja se olikin ainut mistä saatiin huomauttamista. Treeni on siis jotakuinkin auttanut tuohon palautuksen yhteen rouskaukseen ja suoruutteen. Mielenrauhan vuoksi voisin saada parempaa kaarta sijoittumalla itse haettavan kapulan puolelle ja ohjaamalla kaarta, ja sitten kokeiltiin kapulan viemistä reilusti sivummas ja lähemmäs, sitten saadaan ajatusta enemmän sivulle. Eli tämä asia tuntuu olevan todella helposti korjattavissa.
Sitten jakauduttiin puoliksi kummallekin kouluttajalle. Ensin meillä oli Riitta. Päätin tehdä kaukoja, kun ne on olleet pieni ahdistuksen kohde viime treeneissä. "Ylläpidin" niitä helpolla treenillä sisällä, ja sitten korkeammassa vireessä hallilla se hutiloi ihan olan edestä. Ajattelin sitten rohkeasti esittää taas meidän kaukkareita, josko saisin jotain mielipidettä miten siihen hutilointiin tulisi suhtautua. Kävi sitten niin, että vaikka liikkeen aloituspaikassa oli Moona todella kierroksilla, niin jättökäskystä oikein tunsin kun se rauhoittui siihen keskittymään, ja tekikin sitten ihan täydellisen sarjan. Otettiin sitten häiriöitä mukaan, tekniikka säilyi, mutta tarvitsi useampia käskyjä vaihtojen toteuttamiseen. Moona meni ihan paikallaolo moodiin, kun niissä sitä on kiusattu vaikka kuin paljon häiriköimällä. Toinen ihan vakavana; "älkää yhtään huijatko, en edes katso sinne päin, pyh."  Hyvä muistutus siis siitä, että niitä häiriöitä vois tehdä niinkuin muutenkin. Aikaa jäi vielä tunnarillekin, ja kokeiltiin tyhjän kasan treeniä. Ekassa kasassa ei ollut omaa, ja vapaa muotoisesti sieltä käskettiin etsiä. Palkkasin namilla nuuskimisesta pariin kertaan, ja laitoin myös namuja kapuloiden sekaan siinä pari. Sitten toiselle kasalla josta se oma sitten löytyikin nopeasti, kasoja voisi olla vaikka kolmekin. Pätevä likka, Riitta vitsailikin, että teki siksi niin hienosti kun siitä on tullut tänään niin vanha ja fiksu :D Tämä oli mun mielestä ihan mahti treeni Moonalle, kun Moona on alkanut pitämään koko tunnaria ihan helppona nakkina, ja sitten vauhti kasvaa ja aivotoiminta toissijaistuu. Hyvä idea oli myös rakentaa esim erilaisia torneja, jossa oma on jossain kerroksessa, eikä torneja saa kaataa tassulla, vaan etsiä oma varovaisesti nuuskimalla. Juuri tällaisia uusia ideoita ollaan kaivattu.
Vikassa setissä Jessican kanssa otin seuraamista, kun musta tuntuu että se edistää ja on ihan hasardi muutenkin. Ekaksi ei keskittynyt, mutta seuraava pätkä oli aika hyvä. Sain ohjeeksi kiinnittää huomiota liikkeellelähtöihin, että jalat pysyy liikkumatta ennenkuin astun eteenpäin, ja ettei se reagoisi hartian kääntöihin niin voimakkaasti. Etsittiin myös parempi rytmi hitaalle kävelylle, ja tuntuikin paljon paremmalta kun pidensin askelta vähän. Muuten ei löytynyt korjattavaa, eikä mun tarvitse kuulemma stressata sitä seuraamista.
Lopuksi vielä paikkamakuu yksitellen käskytettynä, oli ehkä ollut vähän rauhaton.
Olipa kyllä antoisa päivä, ja tuntui että ehti treenata todella hyvin kaikenlaista :)

Mitähän muuta päiviteltävää. Aksakisoissa pyörähdettiin sunnuntaina ojangossa, itsellä oli luokattoman laiska ja väsynyt fiilis. Moonakin oli jopa mun vaikutuksesta rauhallinen, tai no ei ehkä rauhallinen ole oikea sana, mutta vähemmän vouhkaava kuin yleensä. Ekalta radalta ropisteli heti parit rimat, musta jotenkin näytti ettei ollut ihan sujut pohjan kanssa. Ja sitten HYL kun varasti kontaktilta. Toka rata 5vp, kepeiltä. Oma moka taisi olla, kun vedin sitä liian vaikeasti avokulmasta sisäänmenoon. Olisi hyvin voinut käydä törkkäsemässä sen sinne.. Vikalla radalla sitten liukastuin, olis vaan pitänyt jaksaa vaihtaa ne nappikset jalkaan, pakka meni sekasin sielläkin, rimat ropsui siitä yhdestä kohdasta ja kepit siinä samassa, tulos 15vp. Ei ollut mulla ajoitukset yhtään kohdallaan, Moona rukka. Noh, mutta ilmoa vaan menemään seuraaviin kisoihin.
Treenit on alkaneet mennä taas agin osalta hienosti, vaikka treenattavaakin on paljon. Treeneissä tuntuu hyvältä, ja on ilo vaan päästä tekemään, kun nyt on ollut hyvä touchi koiraan. Kyllä me vaan päästiin ylös sieltä suosta :) Ja päästiin myös mukaan Next Level Teamiin, paljon treeniä siis luvassa.