On ollut pienoinen bloginpäivittely tauko nyt, mutta se ei suinkaan tarkoita ettei oltais treenattu. Ihanaa kun on vihdoin tullut kevät, ja ulkonakin tarkenee olla pidempiä aikoja. Pian päästään jo järveen uimaan, ja ulkokentälle agittamaan. Tai ainakin voi jo elätellä toiveita kesästä :)

Moonan tokottelut on mennyt kivasti. Ongelmaa on ollut merkissä, sillä Moona niin tahtoisi haukahdella sinne lähdössä. Ruudussa on taas sama juttu, eli se tarjoaa merkkejä taas. Miten ihmeessä sen saa erottamaan ne?? Pitäis varmaan harjoitella merkkiä erinäköisellä tötteröllä. Ollaan tehty paljon jäävien erottelu harjoituksia myös, ja ne sujuu välillä, mutta välillä taas ei. Viime bh-treeneissä, saatiin tilanne, jossa Moona ehkä paineistui? Tein seuraamista kokeenomaisesti, ja Moona alkoi tuijottelemaan paikkamakuussa olevaa koiraa. Meille on käynyt joskus ennenkin noin, jos on ollut vain vähän koiria häiriönä. Joko se haluaa kontrolloida muita, tai sitten on epävarma. Näitä tilanteita ei tule, jos on paljon koiria treenaamassa. Purettiin tilanne, ja saatiin Moona taas ihan rennoksi. En kyllä haluakaan vielä mennä kokeisiin, koska siellä saattaisi käydä ihan sama juttu. Koitan nyt hakeutua kyseenomaisiin tilanteisiin, ja sitten purkaa ne. Uskon, että muutaman selvitetyn tilanteen jälkeen ongelma poistuu.

Sitten aksaa, ja sitähän on riittänyt ihan jokaiselle tassulle ja varpaalle. Eilen oltiin Anne-Mari Riihimäen koulutuksessa. Rasmun ei pitänyt alkuun päästä mukaan, mutta päästin sitten kuitenkin peruutuspaikalle. Rata oli tällainen hyppäri, suhteet on vähän pielessä, mutta ei se niin haittaa:

Väli 1-4 oli helppo, kun meni ottamaan koiraa vastaan hypyn 2 yläpuolelle. Koira sai baanata vaan täysillä putkeen, kun tiesi jo alusta suunnan. Rasmus ja Moona onnistuivat kummatkin tässä.

Sitten käsiteltiin välistävetoja putken kautta. Oli tärkeää hakea koira putkelta, ettei se itse valitse seuraavaa näkyvää estettä. Rasmuksella pelasi pääosin rytmitykset hyvin, koska kerkiän juoksemaan sen edellä, ja se osaa muutenkin rytmittää hienosti mun liikkeeseen ja minä sen. Moonan kanssa harjoiteltiin ensin suhina jarrutusta, koska ei oltu ennen tehty. Ja se ihme kyllä oppi jarruttamaan!! Kerran se ampui suu ammollaan kiinni mun nyrkkiin, kun mun piti pudottaa lelu vasta kun se pysähtyy, mutta kuitenkin! Kun päästiin tekemään itse välistä vetoja, niin Moona saattoi jopa pyähtyä ennen estettä, jos en ohjannut kunnolla. Olin ihan ihmeissäni. Välistävedot meni ihan super hyvin kun suhisin käännöksissä. Olen luullut, että mun pitää keretä Moonan edelle, että saan sen vedettyä välistä, mutta onneksi ei tarvitse, huhhuh.

Seuraavaksi lisättiin välistä vettoihin sylkkäri, että päästiin kepeille. Rasmuksen kanssa toimi vähän töksähtelevästi, mutta saatiin kuitenkin toimimaan jotenkin. Pitää vaan treenata ja treenata ja treenata. Moonan kanssa meni paremmin, mutta mun pitäis vielä ohjata selkeämmin. Moona vaan pelastaa enemmän noissa virheitä, kun se ei halua pompata syliin, vaan hakee koko ajan eteenpäin. Kepit haki aika hitaasti, mutta ymmärrettävää, kun oli hirmu vaikea kulma.

Seuraava käsiteltävä pätkä oli 8-13. Keppien jälkeen valssi, ja sitten vekin kautta lähetellään 9-11. Ennen muuria piti jättäytyä kauemmaksi tekemään ennakoivaa valssia, ettei kaarre veny, ja kerkiää valssaamaan/tekemään sokkarin hypyn 12-13 väliin. Hypylle 13 piti tehdä meille kokonaan uusi juttu, eli sylivekki. Rasmus ei meinannut millään irrota hypylle 10, joten vahvistettiin sitä sitten erikseen. Muuten koko pätkä meni ihan kivasti, paitsi mulla oli tietysti alkuun hankaluuksia sen sylivekin kanssa. Moonan ongelmakohta oli hyppy 12. En osannut heittää sitä tarpeeksi ajoissa sinne, jotta olisin kerinnyt sijoittumaan visaasti seuraavaa kohtaa varten. Jos juoksin täysillä niin Moona meni hypyn ohi, tosi hieno leieröinti kyllä! Muuten Moona meni hyvin, ja kerrankin tuntui helpommalta kuin Rasmus, koska se irtosi ne hypyt. Sylivekkiä tehtiin erikseen, ja se onnistui hyvin. En vieläkään tajua miten ne koirat ymmärtää hypätä sieltä selän takaa, vaikkei sitä ole opetettu erikseen.

Seuraava pätkä oli numerot 12 eteenpäin Rasmuksen kanssa. Sylivekin jälkeen piti heittää koira hypylle 14, ja mennä niisto asentoon valmiiksi hypylle 15. Niisto-sokkarin jälkeen "serpentiiniin", jossa harjoiteltiin päällejuoksua. Lopussa oli tärkeää katsoa koiraa, kun menee ottamaan sitä vastaan putkesta hypyn 20 taakse. Loppu oli melko simppeli. Rasmus meni muuten hyvin, paitsi se hypylle 14 heitto ei aivan onnistunut, koska mun pitää saattaa se lähelle esteitä. Moonan kanssa käytettiin toinen sessio (5min) tähän osaan radasta, koska ei siinä 15min keritty sinne asti. Oli kiva kun sai kerrata vielä sitä sylivekkiä, ja heitto + niisto-sokkari saatiin onnaamaan myös. Päällejuoksussa mä olin taas luullut, että mun pitää ehtiä paljon pidemmälle ottamaan sitä vastaan, kuin realistisesti kerkiän. Harjoiteltiin lelu kädessä sitä, että saatiin toimimaan. Loppuun vielä radan loppu, että saadaan lopetettua onnistumiseen.

Lopun 5min oli tarkoitus käyttää kaikkien ihan vain radan tekemiseen kokonaisena, mutta Moonan kanssa saatiin onneksi tehdä noita pätkiä, kun ratana olis ollut tietysti ihan liian vaikeaa. Rasmus meni ne kaksi kertaa ihan kivasti, samat virheet kuin treenatessa. Ei irronnut, vaikka yritin lähetellä sitä.

Oli kyllä niin hyvä koulutus taas, varsinkin Moonalle oli paljon hyötyä siitä, ja Rasmukselle toki myös. Olin itsekin miettinyt niitä jarrutuksia ja suhinaa, mutten ihan tiennyt miten käytännössä toimitaan. Moona oli kuulemma kehittynyt aivan valtavasti siitä viime kerrasta joulukuussa, ja kääntyy myös hyvin. Kouluttaja oli ihan yllättynyt. Viimekerralla Moona lähinnä napsi muo ja oli ihan kuriton kakara. Koko koulutus meni meidän osalta lähinnä siihen, että laitettiin Moona ruotuun. Ja hyvä että menikin, koska en silloin ollenkaan tajunnut missä tilanteessa ollaan. Todella helpottavaa kuulla, että meidän treenit on tuottaneet tulosta, sillä välillä ain mietin, että treenataanko me nyt ollenkaan oikeita juttuja. Nyt ollaan harjoiteltu enemmän rauhoittumista, eli ollan välillä menty kahdestaan hallille, ja ensin nostin sen kierroksia, ja sitten makoiltiin reilusti ennen seuraavaa juttua. Harjoitukset on ollut lyhyitä, tekniikkapainotteisia ja hallittuja, ainakin pääosin. Irtoamista ollaan tehty aika vähän, mutta hyvin se irtoaa silti. Jatketaan samalla linjalla, ja lisätään jarrutuksia, sekä tiukkoja mutkia. Rasmus sai kehuja tiukoista mutkista, ja onhan se totta, että se kääntyy erittäin hyvin ollakseen melko raskasrakenteinen. Rasmuksen kanssa pitää treenata irtoamista ja heittelyjä, ja niitä nyt sitten treenataan.

Moonan kontaktit on nyt hyvällä mallilla, ja se kestää hyvin häiriötä. Voin nyt pysähdellä, jatkaa matkaa ja riehua ihan oman mielen mukaan. Goldie pääsi myös karkaamaan kerran samaan aikaan aalle kuin Moona. Moona jäi silti siihen, vaikka Goldia juoksi vierestä ohi. Hyvä Mooo! Rasmuksen 2on2off kontaktit on myös hyvät treeneissä, mutta miten ihmeessä ne ikinä siirretään kisoihin? Vai siirretäänkö ollenkaan..